JOKKO

Premier De Croo in kerstoutfit en Martine Tanghe in 't West-Vlaams: de hoogtepunten van De Warmste Week-slotshow 

Siska Schoeters en Bart Peeters hebben vandaag De Warmste Week afgesloten met "De Warmste Dankuwel van het Jaar", een vier en half uur durende tv-namiddag. De Warmste Week stond dit jaar in het teken van mensen bedanken die voor jou het verschil hebben gemaakt. In de slotshow kwamen heel wat bekende en minder bekende mensen iemand in de bloemetjes zetten. Artiesten als Belle Perez, Selah Sue en Sergio zorgden voor de muziek. Bekijk hier zeven hoogtepunten uit de slotshow.

"Deze Warmste Week was geen bedragweek, maar een bedankweek": met die woorden opende Bart Peeters "De Warmste Dankuwel van het Jaar", de slotshow van De Warmste Week 2020. Samen met Siska Schoeters presenteerde de zanger van 13.30 tot en met 18 uur vanuit Hal 5 in Leuven een gezellige show vol muziek, warme bedankjes en verhalen.

Het was geen bedragweek, maar een bedankweek.

Bart Peeters

VRT-netten Studio Brussel, MNM, Radio 2, Ketnet en Eén toerden heel Vlaanderen rond om luisteraars en kijkers coronaveilig te helpen met het bedanken van iemand die voor hen het verschil heeft gemaakt.

  • MNM-dj Brahim verraste samen met zeven Start to DJ's jongeren als straatmuzikant Tamsen met een coronaveilige, mobiele "silent disco". Goed voor 823 afgelegde kilometers.
  • Dieter Coppens deelde met "soepporters" als  Kevin uit Down the road, Wim Lybaert en Leen Dendievel maar liefst 628 liter soep uit in heel Vlaanderen. 
  • De Ketnet-wrappers trokken met hun "Ketnet Brandt Weer"-wagen naar 15 steden en gemeenten om Ketnetters te helpen met bedankingen en zorgden zo voor honderden vlammen.
  • Radio 2 bracht een zingend dankjewel met Het Warmste Koor. Speciaal voor De Warmste Week stak Noordkaap hun meezinger "Ik hou van u" in een nieuw jasje. Jong en oud – van jongste deelnemer Lode (2,5 jaar) tot Irene (98 jaar) – zongen luidkeels mee met de karaokevideo op radio2.be.

Bekijk hier zeven hoogtepunten uit de slotshow: 

1. Pedro Elias bedankt UZ Leuven voor behandeling van zoontje Rover

Televisiepresentator Pedro Elias kwam samen met zijn kinderen Rover en Bonnie het personeel van UZ Leuven bedanken. Anderhalf jaar geleden kreeg zijn zoontje Rover de diagnose leukemie. Acht maanden lang was het gezin vier keer per week in het ziekenhuis te vinden. "Ondertussen gaat het beter met Rover. Hij kan weer ravotten met zijn zusje. We willen dan ook UZ Leuven bedanken voor hun hulp en steun de voorbije maanden."

Videospeler inladen...

2. Martine Tanghe bedankt kijkers en vraagt West-Vlaams liedje aan

Op 30 november ging nieuwsanker van VRT NWS, Martine Tanghe, op pensioen. "Ik wil de kijkers bedanken voor alle kaartjes die ze me gestuurd hebben. Ik had niet verwacht dat mijn pensioen zoveel teweeg zou brengen", vertelt ze Siska en Bart. Tanghe bedankte ook het personeel van De Wingerd in Leuven. In dat woonzorgcentrum verblijven mensen met dementie, zo ook Martines vader tot hij stierf in augustus. 

Videospeler inladen...

Opvallend: de nieuwslezeres - die op de dag van haar pensioen De Grote Prijs Jan Wauters ontving voor haar uitmuntend taalgebruik -  vroeg het nummer "Kunnik Nemi Na Joen Komn" (Ik kan niet meer naar je toe komen, in het West-Vlaams) van Katrien Verfaillie aan.

Videospeler inladen...

3. Siska Schoeters zingt "Leave a Light On"

Normaal gezien houdt ze het bij radiomaken en televisieprogramma's aan elkaar praten, maar Siska Schoeters waagde zich tijdens de slotshow ook aan zingen. Samen met The Great Belgian Songbook bracht ze het nummer "Leave a Light On" van Marble Sounds. 

Videospeler inladen...

4. Premier De Croo met kerstmuts én -trui

Ook premier Alexander De Croo (Open Vld) was van de partij. Hij verscheen via videogesprek in een kersttrui en in het gezelschap van zijn kinderen. Een van zijn zoontjes was zelfs zo enthousiast dat hij zijn vader een kerstmuts opzette. 

Videospeler inladen...

5. Jolien en Liselot bedanken zieke moeder

Op 20 januari 2021 nemen Jolien en Liselot afscheid van hun mama Els. Els liep in april 2019 een hersenbloeding op. Toen volgde een jaar lang vechten en heel wat operaties. Na een oneerlijke strijd, kiest Els voor euthanasie. Jolien en Liselot willen hun mama nog eens extra hard bedanken voor de fantastische vrouw - en mama - die ze altijd is geweest. Samen met Eva De Roo verrasten ze hun mama met een bedanking van haar familie en beste vrienden.

Videospeler inladen...

6. Selah Sue treedt op in Warmste Straat van Leuven

Michèle Cuvelier en Joris Brys, Eva De Roo en Sander Vandenhende, Fien Germijns en Stijn Van de Voorde en Kirsten Lemaire en Max Vryens trokken voor De Warmste Week langs 20 verschillende locaties in Leuven. Eindigen deden ze in De Warmste Straat van Leuven en dat was de Adolphe Bastinstraat. De straat won een coronaveilig miniconcert van Selah Sue. Voor de gelegenheid bracht de Leuvense artieste onder meer haar eigen versie van "Beats of Love" van Nacht Und Nebel.

Videospeler inladen...

De meest aangevraagde "Beats of Love"-platen belichamen ook de solidariteitsgolf van de voorbije Warmste Week. De vijf meest aangevraagde nummers waren:

  1. 'I'll be there for you' – The Rembrandts
  2. 'I want to dance again' – The Subs
  3. 'Heroes' – David Bowie
  4. 'Dit is voor jou' – Goldband
  5. 'Nothing else matters' – Metallica

7. Bart en Siska zingen "Ik hou van u" met Warmste Koor

Om "De Warmste Dankuwel van het Jaar" af te sluiten, zongen Bart en Siska een intieme versie van "Ik hou van u" samen met twee meisjes uit het Radio 2-koor.

"Deze bijzondere editie van De Warmste Week hadden we nodig, op het einde van dit lastige coronajaar", besluiten Siska en Bart. "Ze heeft zoveel warmte en dankbaarheid naar bovengehaald bij de mensen. Maar ons ook getoond hoe belangrijk het is dat we er zijn voor elkaar, zeker als 't moeilijker gaat. En dat moeten we blijven doen. Blijf elkaar graag zien. Blijf zorgen voor elkaar. Hou vol!"

Videospeler inladen...

Herbekijk "De Warmste Dankuwel van het Jaar" op VRT NU

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen