Kerstdiner voor bewoners woonzorgcentrum in Mechelen: "We proberen de kerstsfeer in het rusthuis te brengen"

In het Woonzorgcentrum Milsenhof in Mechelen krijgen de bewoners vandaag net zoals andere jaren een traditioneel kerstdiner. Al zal dat er wel anders uitzien dan anders. "Het zal geen buffet zijn dit jaar en de bewoners moeten bij hun bubbel blijven. Zo proberen we toch de kerstsfeer en het gevoel van samenzijn in het rusthuis te brengen", zegt Isabelle Geerts van het woonzorgcentrum.

Normaal wordt er een groot buffet georganiseerd in woonzorgcentrum Milsenhof in Mechelen, maar dit jaar zal het eten aan tafel gebracht worden. "Zo kan iedereen in zijn bubbel aan tafel zitten en blijven de verschillende afdelingen apart. Op die manier hopen we dat er zo weinig mogelijk kan mislopen. Iedereen is voorlopig gezond en dat willen we zo houden", vertelt Isabelle Geerts aan Radio 2 Antwerpen.

"Als is er wel de angst dat er mensen toch besmet gaan geraken", gaat Isabelle voort. "We hebben voortdurend een gevoel van onveiligheid. We hebben hier al eens een uitbraak gehad en willen dat nu echt vermijden. Daarom houden we ons enorm strikt aan de maatregelen en vragen we de families van de bewoners om hetzelfde te doen."

De bewoners zijn enorm veerkrachtig. Ze moeten ons soms zelfs opbeuren

Isabelle Geerts, woonzorgcentrum Milsenhof

Volgens Isabelle zijn de bewoners ongelooflijk veerkrachtig. "Het is onvoorstelbaar hoe die mensen altijd het positieve in kleine dingen zien. Soms moeten ze ons zelfs opbeuren", klinkt het. "We krijgen ook veel lieve brieven en cadeautjes. Onlangs heeft er zelfs iemand zich aangeboden om voor onze bewoners kerstcadeautjes te verzamelen". 

Meest gelezen