Radio 2

Een moppentapper of een grote tent: zo zorgen voedingswinkels voor aangename wachtrijen

Het is vandaag aanschuiven bij heel wat bakkers, slagers, traiteurs en viswinkels om het eten voor kerst af te halen. Een aantal zaken, zoals Slagerij Dugardeyn en vishandel Neptunus in Roeselare, hadden zich goed voorbeid om dat wachten zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. 

Neptunus is al van 7u vanmorgen open. Een aantal klanten konden vlot binnen, maar er waren er ook al die een halfuurtje moesten wachten. Om de mensen wat te verstrooien in de tussentijd, huurde de handelaar een moppentapper in. "Een vis komt bij de dokter met pijn in zijn arm. Ik zie het al, zegt de dokter. Uit de kom!" grapt de moppentapper van dienst. "Ik moet bekennen: veel budget was er niet, dus ook de moppen zijn van laag niveau. Maar de mensen vinden het toch plezant. Het weer is wat miezerig vandaag, dan is het nog zo leuk dat er wat entertainment is terwijl je wacht."

Een vis komt bij de dokter met pijn in zijn arm. Ik zie het al, zegt de dokter. Uit de kom!

Moppentapper bij vishandel Neptunus

Slagerij Dugardeyn huurde zelfs een evenementenbureau in om alles vlot te laten verlopen. Maar de slagerij verwacht dan ook zo'n 2.000 klanten vandaag. "Op een dag als vandaag moet je wat geduld hebben, maar het viel best mee", vertelt een klant, "Gelukkig hebben ze een grote tent gezet," zegt een andere man, "zo afgedekt valt het wachten best nog mee." 

Meest gelezen