Fakkeltheater

Opnieuw renovaties in het Antwerpse Fakkeltheater: "Volledige make-over voor het theatercafé"

Het Antwerpse Fakkeltheater aan de Hoogstraat wordt grondig gerenoveerd. De zaal wordt in haar oude glorie hersteld en het theatercafé krijgt een complete make-over. Alles samen is dat een investering van bijna 125.000 euro. "Dat is niet evident, aangezien we door corona al een tijdje dicht zijn", vertelt directeur Sam Verhoeven.

De zaal van het fakkeltheater zal gerenoveerd worden volgens het oorspronkelijke ontwerp uit 1888. "Er zijn nog heel wat elementen terug te vinden van die tijd. Zo willen we bijvoorbeeld de kroonlijsten en de plafonds herstellen in hun glorie", vertelt Verhoeven. 

Ook de stoelen op de parterre zullen vervangen worden en er komt nieuwe verlichting en een nieuw tapijt. "Het theater was ooit een balzaal en we willen de zaal nu letterlijk oplichten", zegt Verhoeven. "We willen de ruimte een upgrade geven."

Theatercafé krijgt ander concept

Het theatercafé zal ook grondig vernieuwd worden. "In 2009 hebben we dat ook al eens gerenoveerd. Maar de ruimte wordt in normale omstandigheden dagelijks gebruikt en het is dus tijd voor een restyling", vertelt Verhoeven. "We hebben voor een volledig ander concept gekozen dat goed past bij de comedyshows en concerten die er gegeven worden."

Het is financieel niet evident, maar we willen alles klaarkrijgen tegen de heropening

Sam Verhoeven, directeur Fakkeltheater

Financieel is het wel niet zo vanzelfsprekend om nu werken uit te voeren: "Het is een berekend risico. We moeten nu sowieso onze deuren sluiten en we willen tegen de heropening volledig klaar zijn", klinkt het. "We wilden vermijden dat we binnenkort open mogen en dat we dan na enkele maanden moeten sluiten voor renovaties."

Fakkeltheater

Meest gelezen