(c) Copyright 2020, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Portugal woedend op Spaanse jagers die meer dan 500 dieren doden

De Portugese regering heeft boos en verontwaardigd gereageerd op een jachtpartij van 16 Spanjaarden waarbij meer dan 500 herten en wilde zwijnen zijn gedood, op een domein in het centrum van het land. Het is "een milieumisdaad" die vervolgd moet worden, dat heeft de Portugese minister van Milieu gezegd. 

De Portugese milieuminister João Pedro Matos Fernandes noemt de jachtpartij van 16 Spanjaarden en het doden van 540 herten en wilde zwijnen "verwerpelijk". Hij beschouwt het als "een milieumisdaad" die vervolgd moet worden.

De jachtpartij zou vorige donderdag en vrijdag hebben plaatsgevonden aan een boerderij op het toeristische landgoed en jachtgebied Torre Bela, nabij de gemeente Azambuja, wat op zo’n 50 kilometer van de Portugese hoofdstad Lissabon ligt. Jagen op individuele dieren is er toegestaan. Maar deze jagers zouden het grootste deel van de hertenpopulatie in het gebied gedood hebben. De boerderij zou bovendien ommuurd zijn waardoor de dieren niet konden ontsnappen. 

Op sociale media zijn de foto’s van de dode dieren viraal gegaan. Uit verschillende hoeken in het land volgt kritiek op de Spaanse jagers. Ook een aantal Portugese jagers hebben de daden van hun Spaanse collega’s veroordeeld. 

Het ministerie van Milieu heeft in een verklaring gemeld: "dit nieuws over het willekeurig slachten van dieren heeft (...) niets te maken met jacht, iets dat wordt gezien als een praktijk die kan bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit en het ecosysteem".

Het ministerie van Milieu heeft de jachtvergunning van het landgoed ingetrokken en is een onderzoek gestart.

Meest gelezen