Screenshot Russische televisie

Russische cameraploeg filmt hoe agentes machteloos staan tegenover aanwezigen lockdownfeest Anderlecht

In Anderlecht is vrijdagavond een lockdownfeest met zo'n 30 à 40 aanwezigen stilgelegd door de politie van Brussel-Zuid. De twee agentes ter plaatse waren echter machteloos tegenover de grote groep mannen die hen wegduwde en het op een lopen zette. De volledige interventie werd gefilmd door een Russische cameraploeg, die mee op pad was met de Brusselse politie. 

Het zijn hallucinante beelden:  twee politieagentes worden aan de kant geduwd en verschillende mensen zetten het op een lopen. De beelden werden vrijdagavond gemaakt door een Russische cameraploeg. Die was mee op stap met een patrouille van de politie zone Brussel -Zuid. 

"Vrijdag trokken onze agenten naar Anderlecht na een klacht van geluidsoverlast. In een kelder troffen ze er een grote groep mannen aan. Toen de twee agentes de groep mannen wou controleren, werden ze aan de kant geduwd. Verschillende mannen konden ontsnappen", zegt Jurgen De Landsheer,  korpschef van de politiezone Brussel-Zuid. "Vijf mannen konden nog geïdentificeerd worden. Naar de anderen is een onderzoek gestart."

Bekijk hier de beelden op YouTube. 

De veiligheid van mijn mensen staat voorop, zij moeten geen onnodige risico's nemen

Jurgen De Landsheer, korpschef zone Brussel-Zuid

Op het feit dat er maar twee agentes aanwezig waren, kreeg de korpschef intussen veel kritiek. "Zo hebben we altijd al gewerkt, zegt hij. "We sturen twee mensen uit om te kijken wat er aan de hand is, Indien nodig kan er versterking gevraagd worden. Dat is hier ook gebeurd, maar de mannen zijn beginnen trekken en duwen. Daar kon weinig aan gedaan worden. Daarnaast staat de veiligheid van mijn mensen voorop. Sommige van de mannen hadden geen mondmasker op. Ik wil niet dat mijn mensen ziek worden. En we moeten ook altijd opletten met geweld tegen agenten, veiligheid is in deze prioritair." 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen