Uniek mini-kerstconcert van stadsbeiaardier in Lier: zachte "Stille Nacht" om middernacht

Vandaag en morgen zal de stadsbeiaardier van Lier "Stille Nacht" spelen op de beiaard in de Sint-Gummarustoren in Lier. De stad doet dat omdat er geen kerstvieringen georganiseerd kunnen worden . Door de avondklok moeten mensen ook om middernacht thuis zijn. Met het lied, dat heel zacht zal gespeeld worden, wil de stad mensen die dan alleen zijn een hart onder de riem steken.

Stipt om middernacht, vanavond en morgenavond, zal in Lier het kerstlied "Stille Nacht" weerklinken vanop de beiaard in de Sint-Gummarustoren. "Ik ga dat uiteraard heel zacht doen, dus wie al slaapt zal het niet horen, denk ik", zegt stadsbeiaardier Koen Van Assche. "Maar veel mensen zullen om middernacht door de avondklok alleen thuis zitten en hen willen we iets speciaals geven." 

Als je het wilt horen zet je best je raam open: "Het is bekend dat geluid 's nachts ver draagt, dus dan zouden veel mensen het wel kunnen horen." En wie toch te ver van de Sint-Gummarustoren woont, kan het mini-concert - het zal maximaal 3 minuten duren - volgen via de Facebookpagina "Beiaard Lier".

Meest gelezen