Belga

40 maanden cel voor gebruik van valse bankapp bij aankoop tweedehandse elektronica 

In Mechelen zijn twee mannen veroordeeld voor oplichting met een valse bankapp.  Met valse Facebookprofielen namen ze contact op met verkopers van tweedehandse elektronica. Als ze de spullen kwamen ophalen, betaalden ze met een valse bankapp. De twee mannen kregen een effectieve straf van 40 maanden cel en een boete van 4.000 euro.

De dieven zijn erin geslaagd om heel wat elektronica mee te nemen zonder er echt voor te betalen. Ze sloegen 27 keer toe en maakten in totaal voor meer dan 28.700 euro aan spullen buit. Omdat hun auto na een tijd gemeld stond, werd hij in Mechelen opgemerkt door een slimme camera. Zo werden de mannen gevat. 

Het parket was bijzonder streng voor de twee. "Die mannen waren duidelijk van plan om nog eens toe te slaan, want in hun telefoons werden al gesprekken gevonden die wezen op nieuwe oplichtingen", klonk het. Ze kregen 40 maanden cel en 4.000 euro boete. Een groot deel van de slachtoffers krijgt een schadevergoeding.

Meest gelezen