Vakbondsacties bij De Lijn duren voort, "maar aanzienlijk aanbod bussen en trams"

Ondanks de werkonderbrekingen bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er vanmorgen "een aanzienlijk aanbod van bussen en trams". Straks beslissen de bonden of de acties worden voortgezet

Omstreeks 6.30 uur reden in Antwerpen drie op de vier trams, bij de bussen was dat iets meer, aldus woordvoerster Ine Pieters van De Lijn. In Oost-Vlaanderen reed 60 procent van de bussen. Op het stadsnet in Gent reden de tramlijnen 1, 2 en 4 met frequenties tussen de 15 en 30 minuten. De buslijnen in Gent reden met frequenties tussen de 15 minuten en een uur. In West-Vlaanderen reed 65 procent van de kusttram, bij de bussen was dat 70 procent.

Uit een update rond 7.30 uur blijkt dat 65 procent van de trams in Antwerpen rijdt. In Vlaams-Brabant rijdt 80 tot 85 procent van de bussen. Ook in Limburg wordt 80 tot 85 procent van de ritten gereden.

Nieuwe cijfers komen er in de namiddag, na de shiftwissel bij de chauffeurs. Reizigers raadplegen best de realtime informatie op de website of in de app voordat ze een bus of tram nemen. De ritten die niet rijden, zijn zichtbaar via de haltepagina en staan gemarkeerd als "rijdt niet". De woordvoerster geeft nog mee dat er op kerstavond sowieso een aangepaste dienstregeling is. 

Bij De Lijn zijn er sinds maandag werkonderbrekingen om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en een hoger loon te eisen. Het overleg tussen de vakbonden en de directie leverde tot nu toe niets op.

Meest gelezen