Valse contacttracers aan het werk in Tongeren en Herstappe

De politiezone Tongeren-Herstappe laat weten dat ze al verschillende meldingen kregen van valse contacttracers die in de gemeenten aan het werk zijn. De échte contacttracers zijn ofwel politieagenten ofwel maatschappelijk werkers van de stad Tongeren.

De politie van Tongeren en Herstappe roept op om voorzichtig te zijn wanneer je gecontacteerd wordt door contacttracers. Ze kregen er enkele meldingen van personen die zich valselijk voordoen als contacttracer. Volgens de politie worden contacttracers enkel uitgestuurd door het Agentschap Zorg en Gezondheid Vlaanderen of door de stad Tongeren.

Badge controleren

Contacttracers moeten altijd een badge bij zich hebben met daarop hun naam en een infonummer. Als je twijfelt kan je dat infonummer bellen om te checken of de persoon die voor je staat wel degelijk werkt voor de contactopvolging. Wanneer een persoon zich niet kan identificeren, neem je best contact op met de politie.

Meest gelezen