foto RTV

Wie heeft zorgjuf Mieke Verlinden (59) in Noorderwijk vermoord? Speurders zoeken man met orthopedische schoenen

Op 10 november is Mieke Verlinden (59) uit Noorderwijk door haar man dood aangetroffen in hun woning. De vrouw was op bijzonder gewelddadige manier vermoord met 101 messteken. Wie de dader is en wat hem bezielde, blijft onduidelijk. De speurders doen daarom een oproep tot getuigen, met succes. Er kwamen al tientallen tips binnen op een dag. Uit het onderzoek blijkt alvast dat de dader een man is en dat hij opvallende schoenen droeg.   

Op dinsdag 10 november heeft Mieke Verlinden om 9 uur de post nog uit de brievenbus gehaald. Wat daarna is gebeurd, blijft voorlopig onduidelijk. De onderzoekers vermoeden dat de vrouw is vermoord tussen 9 uur en 10.34 uur. Verlinden ontving op dat moment nog een WhatsAppbericht, maar daarop heeft ze niet meer gereageerd.

De speurders denken dat de dader heeft aangebeld en via de voordeur de woning is binnengegaan. "Miekes slippers lagen als het ware uitgeschopt in de woonkamer en een eetkamerstoel stond op een vreemde plaats. Het slachtoffer is vermoord in de keuken. Een portefeuille met geld bleef onaangeroerd liggen op de eetkamertafel", schrijft de politie in haar opsporingsbericht.  

foto politie
foto politie

Opvallende schoenen

In de keuken is een schoenspoor van de dader gevonden. Het gaat om een afdruk van een hele specifieke zool, de Finnamic zool van het orthopedisch schoenenmerk Finn Comfort. "Twee modellen voor heren hebben deze zool: de Huelva, een laag model, en de Sarasota, een hoog model", zegt de politie. 

De onderzoekers hebben aan de hand van een DNA-spoor kunnen bepalen dat de dader een man is. Hij had mogelijk ook blauwe latex handschoenen aan. Een gescheurd stukje daarvan is teruggevonden vlak bij het slachtoffer. 

foto politie
foto politie

De speurders gaan ervan uit dat de dader zich tijdens de moord ook zelf heeft verwond en vermoedelijk zat ook bloed van het slachtoffer op zijn kledij. Ze roepen iedereen die in de periode van de feiten iemand heeft opgemerkt met onverklaarbare verwondingen aan de hand (hoe klein ook)  en/of thuis is gekomen met bebloede kledij, om dat te melden.

Ook wie verdachte handelingen of voertuigen heeft gezien rond de woning van het slachtoffer in Noorderwijk kan contact opnemen met de speurders. 

foto politie
foto politie
Foto: Radio 2
foto politie

De familie van Mieke Verlinden, zei gisteren in het VTM-programma "Faroek", dat ze hoopt dat de oproep van de politie tot een doorbraak kan leiden. Wie informatie heeft, kan de federale politie contacteren op het gratis nummer: 0800/30 300 of mailen naar opsporingen@police.belgium.eu.

Meest gelezen