"PalmaRemco": wielrenner Remco Evenepoel heeft voortaan monument in thuisgemeente Schepdaal

In Schepdaal is een monument onthuld voor wielrenner Remco Evenepoel. Het kunstwerk heet "PalmaRemco" en is van de hand van kunstenaar Massi en lasser David Adams. Het is terug te vinden op de parking van zijn supportercafé In de rustberg.

Gisteravond is in Schepdaal, de thuisbasis van wielrenner Remco Evenepoel, een monument onthuld voor de wielerkampioen. Het is een lichtgevende constructie van de hand van kunstenaar Jurgen "Massi" Massagé en lasser David Adams. Het monument kreeg de naam "PalmaRemco". Op het kunstwerk zijn plaatjes gelast met daarop het palmares van Remco. Je vindt het op de parking van zijn supporterscafé In de rustberg. Evenepoel woont zelf maar enkele huizen verder dan het café.

Het initiatief kwam van de pas opgerichte wielerclub "Pedallica". "Remco had mij een tijd terug verteld dat hij graag al zijn overwinningen op een muurschildering wilde zien", vertelt Jurgen, "maar dat bleek praktisch niet haalbaar. Daarom werd gekozen voor een standbeeld. Er zitten enkele handige Harry's tussen zoals mijn broer en lasser David en zo is "PalmaRemco" er gekomen. Elk plaatje stelt een jaar voor met alle overwinningen van Remco", besluit Jurgen nog.

Massi

Meest gelezen