David Himbert / Hans Lucas

Dan toch nog coronavaccinaties voor jaareinde in woonzorgcentra Vlaams-Brabant? "Ja, als in Puurs alles goed verloopt"

Mogelijk worden de bewoners van enkele woonzorgcentra in Vlaams-Brabant dan toch nog dit jaar ingeënt met het coronavaccin. "Dat kan, wanneer de eerste vaccinatieronde in het woonzorgcentrum in Puurs goed verloopt", zei minister Frank Vandenbroucke (SP.A) gisterenavond in 'Terzake'. De kans is groot dat het gaat om de woonzorgcentra waarvan al eerder sprake was:  in Rotselaar, Binkom, Wezembeek-Oppem en Leuven.

Uit goede bron had onze redactie eerder deze week vernomen dat er nog voor het einde van het jaar, ook in vier woonzorgcentra in Vlaams-Brabant, bewoners zouden ingeënt worden met het coronavaccin. Het ging om woonzorgcentra uit Leuven, Wezembeek -Oppem, Rotselaar en Binkom. Later op de dag werd dat ontkend door de officiële instanties. Al kreeg onze redactie te horen dat de beslissing werd teruggetrokken na gemor van andere regio's. Er waren klachten binnengekomen over een ongelijke regionale spreiding. 

In 'Terzake' liet minister Frank Vandenbroucke gisterenavond weten dat er op 30 december, twee dagen nadat de eerste corronavaccins worden toegediend in drie woonzorgcentra in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, er mogelijk een tweede testronde zal plaatsvinden in Vlaams-Brabant. "Als alles goed verloopt in Puurs, kunnen we op 30 december ook in enkele woonzorgcentra in Vlaams-Brabant starten met vaccineren", zei Vandenbroucke. "De keuze voor Vlaams-Brabant heeft alles te maken met het feit dat de vaccins bewaard worden in het UZ Leuven. Het gaat om die provincie omdat we geen te groot transport willen doen dan."

Over welke woonzorgcentra het gaat wil de minister niets kwijt. Maar de kans is groot dat het gaat over de woonzorgcentra waarvan al sprake was:  in Rotselaar, Binkom, Wezembeek-Oppem en Leuven. 

Meest gelezen