Videospeler inladen...

Amerikaanse stad Nashville opgeschrikt door explosie, bom ontploft in camper na waarschuwingsboodschap

De Amerikaanse stad Nashville in de zuidoostelijke staat Tennessee is opgeschrikt door een krachtige explosie. In het centrum van de stad ontplofte een bom in een camper, nadat vanuit die camper een audioboodschap buurtbewoners had gewaarschuwd om zich uit de voeten te maken. Drie mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Later op de dag zouden er ook resten gevonden zijn die mogelijk van een menselijk lichaam zijn. De materiële schade is enorm. Het onderzoek is aan de gang.

De explosie deed zich voor op kerstochtend, rond 6.30 uur plaatselijke tijd, op een moment dat de straten van Nashville er nog verlaten bij lagen. 

De politie was opgeroepen omdat bewoners een verdacht voertuig hadden opgemerkt, een camper. Terwijl de agenten versterking optrommelden van de ontmijningsdienst, ontplofte de woonwagen.

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

"Het leek wel of er een bom ontplofte", zegt burgemeester John Cooper aan een lokale tv-zender. Intussen is bevestigd dat de explosie veroorzaakt is door een bom. Vanaf een kwartier voor de ontploffing weerklonk een opgenomen audioboodschap vanuit de kampeerwagen. Die waarschuwde mensen om te evacueren en gaf aan hoe lang het nog zou duren voor er een bom zou ontploffen.

Deze video van een bewakingscamera in Nashville zou de audioboodschap laten horen waarin buurtbewoners opgeroepen worden om zich uit de voeten te maken. De tekst gaat voort onder de video.

Videospeler inladen...

De politie vermoedt dat de dader zo weinig mogelijk slachtoffers wilde maken en vooral vernieling wilde zaaien, maar onderzoekt de zaak samen met de FBI. Er vielen drie gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht, maar er niet ernstig aan toe zouden zijn. De politie bevestigt ook dat er mogelijk menselijke resten gevonden zijn. Maar er wordt nog onderzocht of die verband houden met de ontploffing en of ze van de dader of van een eventueel slachtoffer zouden zijn.

Er is aanzienlijke materiële schade aangericht: gevels zijn zwartgeblakerd, de straten liggen vol puin en verbrijzeld glas, bomen werden omvergeblazen en auto's vatten vuur.  De ontploffing gebeurde in de buurt van een gebouw van telecomoperator AT&T dat schade opliep. Als gevolg daarvan ontstonden er problemen met de telecommunicatie en kunnen er voorlopig ook geen vliegtuigen vertrekken vanop de luchthaven van Nashville.  

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen