Videospeler inladen...

In overall en mét helm op wekt koor de Notre-Dame van Parijs weer tot leven met Kerstmis

Ruim 20 maanden na de zware brand in de kathedraal heeft het koor van de Notre-Dame in Parijs weer een optreden gegeven. Alles gebeurde met de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo droegen de muzikanten een overall en een helm - want er ligt nog veel puin in de kathedraal. En de cameramensen deden daar met een mondmasker nog een schepje bovenop. Door corona was de kathedraal voorts helemaal leeg. Het unieke moment en de prachtige klanken werden uitgezonden op de Franse televisie. Een fragment van het optreden kunt u alvast bekijken in bovenstaande video.

De 13e-eeuwse kathedraal werd zwaar beschadigd door een brand in april 2019. Ondanks de belofte van president Macron om de Notre-Dame binnen vijf jaar te herstellen, zijn die werkzaamheden nog niet begonnen. Tot dusver werd er veel tijd besteed aan het stutten van het gebouw en het verwijderen van giftige stoffen. 

Zolang de kathedraal niet is hersteld, zullen erediensten tot een absoluut minimum worden beperkt. Zo was er sinds de brand ook een kleine misviering voor Pasen. 

Meest gelezen