Videospeler inladen...

Witte kerst in de Hoge Venen

In de Hoge Venen is sprake van een witte kerst. Ook deze namiddag vallen er nog sneeuwbuien in de Ardennen, in Vlaanderen blijft het licht wisselvallig met lokale buien van regen of eventueel smeltende sneeuw, zo bericht het KMI. Maar het zou toch overwegend droog moeten zijn met ook wat opklaringen. De maxima schommelen van 0 graden in de Hoge Venen tot 5 graden in het centrum en 7 graden aan zee.

Vanavond is de kans op enkele regenbuien het grootst aan zee en over het uiterste westen, elders blijft het droog met brede opklaringen. Tijdens de nacht komen er weer wolken aanzetten waaruit hier en daar een winterse bui kan vallen, of op de hoogten enkele sneeuwbuien. In de Ardennen wordt het nevelig of hangt er plaatselijk aanvriezende mist. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen, +1 graad in het centrum en 4 graden aan zee.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Morgen is het eerst overwegend droog met wolken en opklaringen. Daarna wordt het vanaf het westen zwaarbewolkt, in de loop van de namiddag gevolgd door lichte regen. In de Ardennen valt er dan lichte sneeuw. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen, 5 graden in het centrum tot 8 graden aan zee. De wind trekt aan met in de namiddag rukwinden tot 55 km per uur.

Morgenavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt met soms lichte regen of motregen. In de Ardennen valt er smeltende sneeuw of sneeuw. Op het einde van de nacht wordt de regen intenser over het noordwesten van het land. De minima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Ardennen, 4 graden in het centrum en 7 graden aan zee. Ook de rukwinden nemen toe, tot 75 km/u op het einde van de nacht.

Zondag

Zondag bepaalt een zeer actieve storing, verbonden aan een stormdepressie ten noorden van Schotland, ons weer vanaf het westen. Het wordt betrokken met veel regen. In de Ardennen (wellicht boven 300 à 400 meter) verwacht het KMI veel (smeltende) sneeuw. 

Over de zuidelijke flanken van het Ardense reliëf kan er een sneeuwlaag van 15 à 20 centimeter ontstaan, met door de forse wind ook gevaar voor extra sneeuwophopingen, klinkt het. De maxima liggen tussen 0 of +1 graad op de Ardense hoogten en 7 à 8 graden aan de kust. Er waait een overwegend krachtige en hier en daar zelfs een zeer krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 80 tot 100 km/u.

Ook volgende week wordt er tot en met Nieuwjaar nog regen of smeltende sneeuw verwacht - en sneeuwbuien in de Ardennen. Het blijft ook koud genoeg zodat het witte laagje op de Ardense toppen kan blijven liggen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen