Burgemeester Gooik vergeet mondmasker en photoshop-poging maakt het alleen maar erger

Op een gouden huwelijksverjaardag in september poseerde de burgemeester van Gooik Michel Doomst (CD&V) zonder mondmasker naast het te vieren paar. Niet gepast in tijden van corona en dat besefte hij na het nemen van de foto ook. Om het probleem op te lossen, photoshopte de fotograaf er achteraf een mondmasker bij. Al was die poging niet meteen geslaagd te noemen.

In het gemeentelijke infoblad van de gemeente Gooik in Vlaams-Brabant verscheen de bewuste foto. Die werd genomen in september op de gouden huwelijksverjaardag van twee inwoners. Zoals gebruikelijk kwam ook het lokale bestuur hun felicitaties overbrengen aan het koppel.

Na de toespraken binnen, gingen de genodigden naar buiten voor een groepsfoto. Daarop staan de andere schepenen met een mondmasker, behalve burgemeester Doomst. Zijn mondmasker hangt losjes onder zijn kin.

Gefaalde reddingspoging

Bij het bekijken van de foto, besefte het gemeentepersoneel dat de foto zonder mondmasker niet gepubliceerd zou kunnen worden. Daarom besloten ze de foto te laten photoshoppen door de fotograaf. Helaas bleken zijn photoshop-skils beperkt: een semi-doorschijnend grijs balkje werd over de mond en neus van de burgemeester geplakt. Onder dat balkje zie je het echte mondmasker nog hangen. De negatieve reacties lieten dan ook niet lang op zich wachten.

Coronamaatregelen goed opgevolgd, behalve op dat ene moment

Burgemeester Doomst beseft zelf maar al te goed dat dit niet kan: "We hebben daar de hele tijd de coronamaatregelen goed gevolgd. Enkel tijdens mijn speech - in de buitenlucht- droeg ik mijn mondmasker niet. In de drukte die daarop volgde, ben ik mijn mondmasker opnieuw vergeten opzetten." Omdat hij als burgemeester een voorbeeldfunctie heeft, moest de situatie toch rechtgezet worden: "Het is zeker niet oké. Het was niet de bedoeling en het zal in de toekomst ook niet meer voorvallen."

Het was niet de bedoeling en het zal niet meer gebeuren.

Michel Doomst, Burgemeester Gooik (CD&V)

Hij kreeg de bewerkte foto ook nog maar net te zien. Als hij geweten had dat dit het resultaat zou zijn, dan was de foto niet gepubliceerd. De burgemeester zal niet beboet worden voor zijn misstap. De politie moet zelf ter plaatse aanwezig zijn of zware bewijzen hebben om de inbreuk op de coronamaatregelen vast te stellen.

Meest gelezen