Eenzame Italiaan van 94 jaar belt politie voor gezelschap tijdens Kerstmis

Eenzaam tijdens de kerstdagen, het is iets wat helaas velen onder ons ervaren. Een 94-jarige man uit Italië bedacht een oplossing om de eenzaamheid te verdrijven. Hij belde het noodnummer, op zoek naar iemand om samen mee op Kerstmis te toosten. Leden van de Italiaanse carabinieri brachten hem een bezoekje en hieven samen met hem het glas op Kerstmis.

"Ik mis niets, ik mis enkel een persoon met wie ik op Kerstmis kan toasten", zei Francesco Sferrazza toen hij met het noodnummer belde. "Zijn er agenten die naar mijn huis kunnen komen voor tien minuten?" De man die in Alto Rene Terme woont, nabij de Italiaanse stad Bologna, zei dat zijn kinderen ver van hem wonen.

Zijn vraag had succes. Even later kwamen leden van de carabinieri langs. Twee agenten toostten met de man op Kerstmis. Het Italiaanse persagentschap ANSA heeft een foto van de man en de agenten gepubliceerd.

Volgens een persbericht van het Italiaanse politiekorps vertelde de man hen anekdotes over zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook deed hij een videocall met zijn familieleden, met de agenten naast hem.

Italië voerde strenge reisbeperkingen in tijdens de feestperiode, in een poging om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meest gelezen