Federale politie vraagt om niet naar de sneeuw in de Hoge Venen te trekken

De Federale Politie roept op om vandaag niet naar de Hoge Venen te komen. De afgelopen dagen is sneeuw gevallen op de hoogvlakte in het oosten van het land, en dat lokt veel bezoekers in tijden van corona, nu het ook nog eens kerstvakantie is. Daardoor stonden er gisteren files op de wegen richting Baraque Michel en Signal de Botrange en stonden de parkings vol.   

"Er zijn duizenden bezoekers op de hoogvlakte", zei Jean-Michel Spontin van het natuurpark Hoge Venen-Eifel aan de Franstalige omroep RTBF. "Het klopt dat het zicht prachtig is met al die sneeuw, maar als bezoekers naar hier komen, komen ze in een file terecht zoals op een overvolle autosnelweg. Van het idyllische beeld dat men zich voorstelt, schiet dan niet veel meer over eens men hier is." Volgens Spontin laten mensen hun auto her en der achter en zijn er gisteren zo'n 200 bestuurders beboet.

Bovendien wordt afstand houden moeilijk als te veel mensen zich op dezelfde plaats bevinden.

"We hebben ook vastgesteld dat die dagjestoeristen de regels van ons natuurpark minder respecteren dan zij die vaker komen wandelen in onze mooie streek", zegt Jean Collard van "Les Amis de la Fagne" aan de RTBF.  

"We raden iedereen aan die richting Hoge Venen wilde trekken (Baraque Michel, Signal de Botrange,..) om dit uit te stellen tot een andere keer", twittert de Federale Politie.

Meest gelezen