Luid gezoem en dikke gele rookpluim na ontploffing op industrieterrein in Temse, bekijk de beelden

Op een industrieterrein in Temse, tussen de E17 Gent-Antwerpen en de N16 Sint-Niklaas-Willebroek, is vanmorgen een ontploffing geweest. In de wijde omgeving was een gele rookpluim te zien en was er ook een luid gezoem te horen. Op het terrein is een ondergrondse zuurstofleiding ontploft. Er zijn geen slachtoffers.

Op verschillende filmpjes op sociale media was te zien hoe een grote gele wolk de buurt rond het industrieterrein in rook hulde. Buurtbewoners spraken ook over een constant erg luid gezoem, alsof er voortdurend een vliegtuig laag overvloog. 

Op het terrein is een ondergrondse zuurstofleiding ontploft. Daardoor was er ook een lek ontstaan waaruit zuurstof onder hoge druk ontsnapte. Het zoemende geluid zou daardoor ook veroorzaakt worden. Het lek zelf is intussen wel gedicht.

Het industrieterrein zelf werd ontruimd en er werd ook een veiligheidszone ingesteld van 500 meter. Aan de buurtbewoners werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Ondertussen is alle gevaar geweken.

Bekijk hieronder de beelden na de ontploffing in Temse:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen