17 bewoners van woonzorgcentrum in Maaseik besmet met coronavirus

In Maaseik is er in het woonzorgcentrum De Maaspoorte een uitbraak van het coronavirus. 17 van de 117 bewoners hebben positief getest. 15 van hen verblijven op dezelfde afdeling. Het stadsbestuur had sinds gisteren alle bezoek verboden nadat bekend raakte dat er een besmette bezoeker was langs geweest. 

In het woonzorgcentrum De Maaspoorte zijn 17 bewoners besmet met het coronavirus. Ze zijn intussen in quarantaine geplaatst. Het virus is wellicht binnengebracht door een bezoeker die zelf niet wist dat hij besmet was. De bewoner die het bezoek kreeg bleek ook besmet. Het woonzorgcentrum heeft dan alle bewoners getest die contact hadden met bewoner die het eerst besmet raakte.  Balans, 17 besmettingen. 

Er is momenteel crisisoverleg bezig. Het is de bedoeling om alle bewoners en personeel te testen.  Het stadsbestuur heeft alle bezoek verboden.  Het personeel neemt extra veiligheidsmaatregelen om verdere besmettingen te voorkomen.

Meest gelezen