Archieffoto
Getty Images

Antwerpen verbreedt voetpaden op het Zuid: "Sinds de coronacrisis zijn er meer wandelaars"

In het voorjaar van 2021 zal de stad Antwerpen in de wijk het Zuid in 11 straten bredere voetpaden maken. Dat doen ze omdat er meer behoefte is aan wandelruimte in stad. "Door het coronavirus zijn er meer wandelaars. Op de bredere voetpaden kunnen die de afstandsregels beter naleven", zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

"Het Zuid is historisch aangelegd met brede wegen. Daardoor hebben we dus de mogelijkheid om de voetpaden te verbreden en de rijweg te versmallen", vertelt schepen Koen Kennis. "Zo kunnen we een aangename wandelboulevard aanleggen."

Het initiatief naar aanleiding van het stijgend aantal wandelaars. "We merken dat er meer mensen wandelen in onze stad. We willen dat zeker stimuleren en gaan daarom in 11 straten de voetpaden verbreden", zegt Kennis. 

De voetpaden zullen voorlopig met verf op het wegdek getekend worden. Later worden de straten definitief heraangelegd. "We gaan het tijdelijk met verfmaatregelen doen, maar op langere termijn gaan we de straten heraanleggen en ook wat meer groen aanplanten", klinkt het.

Meest gelezen