kerkintielt.be

Diefstal in kerststal van Sint-Pieterskerk in Tielt: deken betrapt vluchtende dieven op heterdaad

In de Sint-Pieterskerk in Tielt gingen dieven zaterdag aan de haal met heel wat ingezamelde producten voor mensen in nood. Maar dankzij een alerte getuige en deken Filiep Callens kon het trio gevat worden. "Gelukkig hebben we alle goederen terug", zegt hij.

In en rond de kerststal van de Sint-Pieterskerk in Tielt is een stand ingericht waar niet-bederfelijke goederen, in het kader van een kerstactie, gedeponeerd kunnen worden. Zaterdagmiddag merkte een alerte getuige op dat 3 mensen de goederen in een bestelwagen aan het laden waren. De vrouw belde deken Filiep Callens op om te vragen of de inzamelactie al ten einde was. Aangezien dat niet het geval was, rook de deken onraad en haastte hij zich naar de kerk. "Ik kon nog net de wegrijdende bestelwagen en nummerplaat fotograferen", zegt hij. "Daarna ben ik de kerk ingelopen en zag ik dat bijna alle ingezamelde producten weg waren."

Daders gevat

"Ik heb onmiddellijk naar de politie gebeld", gaat deken Callens voort. "Zij hebben mijn foto's en de camerabeelden in de kerk bekeken. Al snel hadden ze de daders te pakken. Ze hadden 7 zakken vol niet-bederfelijke etenswaren en toiletartikelen meegenomen. Gelukkig hebben we alle producten terug, want morgen delen we ze uit aan voedselbedelingcentra uit de buurt."

Meest gelezen