Koppel aangehouden voor poging tot moord op vijftiger uit Mechelen

Er zijn twee verdachten aangehouden voor de moordpoging op een 54-jarige man uit Mechelen. Het slachtoffer werd op kerstdag aangevallen in zijn woning aan de Liersesteenweg. Hij liep levensgevaarlijke verwondingen op en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie is nog op zoek naar twee andere betrokkenen. 

Vier verdachten sloegen op kerstdag rond 22.30 uur het glas in de voordeur stuk met een baseballknuppel. Toen de vijftiger ging kijken, werd hij verschillende keren met de knuppel geslagen op het lichaam en op het hoofd. Hij liep levensgevaarlijke verwondingen op en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Ruzie over hoederecht kleinkind

Een ruzie over het hoederecht over het kleinkind van het slachtoffer zou de aanleiding zijn geweest tot de moordpoging. "Een van de verdachten werd herkend als de nieuwe vriend van de ex-schoondochter van het slachtoffer. Hij kon de volgende ochtend gearresteerd worden samen met de ex-schoondochter", zegt het parket.

De twee verdachten worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Mechelen. De ex-schoondochter werd onder elektronisch toezicht geplaatst. Het gerechtelijk onderzoek, onder meer naar andere betrokkenen, wordt voortgezet door de lokale recherche van de zone Mechelen-Willebroek.

Meest gelezen