AFP or licensors

Minstens tien doden bij lawines in Iran

In Iran zijn ten noorden van Teheran minstens tien alpinisten omgekomen bij lawines. Nog eens minstens zeven anderen raakten vermist, zo berichten lokale media.

De lichamen van de negen alpinisten werden teruggevonden bij een reddingsoperatie door het Rode Kruis. Een tiende persoon stierf in het ziekenhuis, meldt de Britse krant The Guardian op gezag van de openbare omroep IRIB. De sneeuwlawines vonden vrijdag plaats, toen er ook een hevige wind stond in de bergen ten noorden van de Iraanse hoofdstad.

Volgens de openbare omroep is de reddingsactie nog altijd aan de gang, want verschillende alpinisten zijn nog vermist. Op de televisie waren beelden te zien van een zoektocht met een helikopter. Die actie verloopt moeizaam door de slechte weersomstandigheden en de sneeuw, aldus een reddingswerker.

Er was eerst sprake van acht doden en zeven vermisten, maar het aantal vermoedelijke slachtoffers werd opgetrokken na berichten van ongeruste familieleden.

Teheran ligt aan de voet van het Alborz-gebergte, dat verschillende skistations telt. De hoogste piek is 5.671 meter.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen