Politie legt lockdownfeest in shishabar met 46 aanwezigen stil in Sint-Joost-ten-Node

De politie van de zone Brussel-Noord heeft zaterdagavond in een shishabar op de Haachtsesteenweg in Sint-Joost-ten-Node een feest met 46 personen stilgelegd. Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal en riskeren een boete.

Een voorbijganger merkte rond iets na acht uur gisterenavond op dat er een feest aan de gang was in de bar en verwittigde daarop de politie. Toen die ter plaatse kwam, trof ze 46 personen aan. Een aantal van hen probeerden te vluchten, maar doordat er verschillende politiepatrouilles aanwezig waren, konden ze de vluchtwegen versperren.

Hoge boetes

"Iedereen die aanwezig was , is geïdentificeerd en voor iedereen is een proces-verbaal uitgeschreven", zegt Willemien Baert, woordvoerster van het parket van Brussel. Ze riskeren elk een boete van 750 euro, de uitbater van de shishabar mag een boete van 4.000 euro verwachten.

Indien blijkt dat het voor één van de aanwezigen niet de eerste keer is dat ze betrapt worden op het overtreden van de coronamaatregelen, kan die persoon zelfs gedagvaard worden.

Meest gelezen