Radio 2

Spookrijder ongeval Halle vrij onder voorwaarden, slachtoffer in levensgevaar

De bestuurder van een bestelwagen die vrijdagavond in Halle een jong koppel aanreed in een BMW, is vrij onder voorwaarden. De man reed op de A8 tegen de richting en probeerde na het ongeval nog te voet te vluchten. Hij legde een positieve ademtest af. De bestuurder van de BMW vecht nog steeds voor zijn leven. De vrouwelijke passagier is buiten levensgevaar.   

Het ongeval gebeurde vrijdagavond op de A8 in Halle. De spookrijder uit Wemmel reed met een lichte vrachtwagen in op het koppel van de BMW. Die kon kon geen kant uit, vertelt woordvoerder van het parket van Halle-Vilvoorde Sabine Lievens. "De lichtvrachtauto is frontaal ingereden op de BMW. Zowel een getuige als de verkeersdeskundige bevestigen dat de man aan het spookrijden was. De BMW had geen enkele uitwijkmogelijkheid omdat er langs de ene kant van de rijbaan een berm, is en aan de andere kant staan er paaltjes. De bestuurder van de bestelwagen is na het ongeval te voet gevlucht, maar de politie kon hem snel inrekenen. Hij heeft een ademtest moeten afleggen, die was positief." 

Geen herinnering aan ongeval

Omdat de man nog steeds dronken was, kon hij pas zaterdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die heeft hem intussen verhoord en vrijgelaten onder voorwaarden. "Hij verklaart dat hij zich niets herinnert van het ongeval maar hij zal zich natuurlijk moeten verantwoorden voor de politierechtbank voor verdenking van vluchtmisdrijf met verzwarende omstandigheden" vervolgt Lievens. 

De twee slachtoffers uit Dilbeek, een man van 22 en een vrouw van 20 liggen nog altijd in het ziekenhuis. "De vrouw is zwaar gekwetst maar intussen aan de beterhand. De man is nog steeds in levensgevaar." 

Meest gelezen