Videospeler inladen...

Amerikaanse president Trump keurt dan toch coronasteunpakket goed

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dan toch zijn handtekening gezet onder het coronasteunpakket voor de Amerikaanse burgers en de economie. Daarmee is een gedeeltelijke "shutdown" van de overheid afgewend.

Het Amerikaanse Congres keurde het steunpakket ter waarde van 900 miljard dollar vorige week na maanden gebakkelei goed. Maar president Trump noemde het pakket "een schande" en weigerde het goed te keuren. Hij vond onder andere het bedrag dat elke Amerikaan zou krijgen "belachelijk laag" en wou het optrekken van 600 naar 2000 dollar. Maar het waren vooral de Republikeinse parlementsleden die zich daartegen verzetten.   

Trump tekende het coronasteunpakket vanuit zijn buitenverblijf in Florida. Het is nog onduidelijk waarom hij van gedachten is veranderd. Een medewerker van het Witte Huis zegt op Twitter dat de president onder meer heeft getekend omdat hij de werkloosheidsuitkeringen wilde herstellen. Die waren zaterdag stopgezet, omdat het huidige steunpakket toen afliep. Miljoenen Amerikanen zijn door de coronacrisis hun baan kwijtgeraakt.

Nu Trump heeft getekend voorkomt hij ook een shutdown van de Amerikaanse overheid. Aan het steunpakket is namelijk ook budget gekoppeld om de federale overheidsdiensten te financieren. Zonder handtekening van Trump zouden veel overheidsdiensten morgen gedeeltelijk op slot gaan. Verder gaat er ook geld naar  getroffen bedrijven.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen