Videospeler inladen...

Biddende sikhs in Sint-Truiden krijgen coronaboete

In Sint-Truiden heeft de politie gisteren een eredienst stilgelegd in een sikhtempel. Daar waren 40 mensen aanwezig. Voorbijgangers hadden aan de tempel in Halmaal heel wat auto's zien staan en verwittigden de politie. 

Het bijwonen van erediensten is toegelaten, maar de voorwaarde is wel dat er maar maximaal 15 personen aanwezig zijn. Bij een controle van de politie werden heel wat meer mensen geteld. Officier van wacht Joris Berger: “De interventieploegen zijn ter plaatse gegaan en hebben gemerkt dat er 40 mensen aanwezig waren. Die droegen wel mondmaskers, maar ze waren wel in overtreding met de regels omtrent het bijwonen  van erediensten.” 

De politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken contacteerde het Limburgse parket en deelde boetes van 250 euro uit aan de 31 meerderjarigen. De verantwoordelijke kreeg een boete van 750 euro voorgeschoteld.

Rustig weekend voor de politie

In Genk heeft de politie afgelopen weekend een feestje stilgelegd met 11 personen. Voor de rest waren er weinig overtredingen en kliktelefoontjes in de politiezone Carma. 

Ook bij de politiezone LRH spreken ze over een uitzonderlijk rustig verlengd weekend met maar een 15 tal pv’s. 

In de politiezone Lama tenslotte werden afgelopen week 38 overtredingen vastgesteld. Opvallend was dat de kliktelefoontjes meestal te maken hadden met buren- of familieruzies.

Meest gelezen