Jasper Jacobs

Celstraffen tot 5 jaar voor brutale verkrachting aan snelwegparking Wetteren

Twee mannen zijn veroordeeld voor de brutale verkrachting van een vrouw aan de snelwegparking in Wetteren. Het slachtoffer moest meerdere slagen incasseren én werd ook even gefilmd door één van de daders. De rechtbank sprak voor de feiten effectieve celstraffen tot 5 jaar uit. 

De vrouw leerde de daders deze zomer kennen op café in Gent. Ze was op dat moment dronken en kreeg van de mannen een lift naar huis aangeboden. Aan de snelwegparking in Wetteren sloegen de mannen toe. Ze werd brutaal verkracht en geslagen terwijl één van de mannen het gebeuren filmde.

Totaal gebrek aan respect

Voorzitter rechtbank Gent

De rechtbank tilde zwaar aan de feiten en veroordeelde de mannen tot respectievelijk 4 en 5 jaar cel. “Ze behandelden het slachtoffer als een object, een stuk vuil”, motiveerde de rechtbankvoorzitter het vonnis. “Het gedrag getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de fysieke en seksuele integriteit van de jonge dame.”

kasto80

Meest gelezen