Radio 2

Eén verdachte van overval op Proxy Delhaize in Strombeek gevat na spectaculaire achtervolging.

Gisteravond is een verdachte  van de gewelddadige overval op de Proxy Delhaize van Strombeek-Bever bij Grimbergen opgepakt. Dat gebeurde na een spectaculaire achtervolging. De verdachte bekende nadien dat hij de overval heeft gepleegd.  Een tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Een getuige had de twee daders van de overval zien wegvluchten met een wagen. Hij gaf een beschrijving van de auto. Dat voertuig werd aangetroffen In Sint-Agatha-Berchem. Toen de politie de auto wilde controleren, vluchtte de passagier te voet weg. De bestuurder ging er met hoge snelheid en met gierende banden vandoor. De politie zette de achtervolging in.

Wilde achtervolging

De achtervolging verliep niet zonder slag of stoot. De vluchtende verdachte raakte een geparkeerde wagen. De politie probeerde hem daarop klem te rijden, maar de man ramde de politiewagen en kon opnieuw aan hoge snelheid vertrekken. Wat verderop botste de verdachte op twee geparkeerde wagens. Hij kon niet meer verder rijden en probeerde te voet te ontkomen. De politie kon hem oppakken. De man bekende nadien dat hij de overval in Strombeek had gepleegd.

De opgepakte verdachte moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het parket vraagt zijn aanhouding. De tweede verdachte kon nog niet worden gevat. Bij de overval op de Proxy Delhaize van Strombeek raakte de uitbater zwaar gewond. Hij kreeg verschillende messteken toegediend. Hij is buiten levensgevaar.

 

 

Meest gelezen