Radio 2

Eerste vaccinaties in Sint-Pieters-Woluwe: “Het begin van het einde van de tunnel”

In het rusthuis Notre Dame de Stockel in Sint-Pieters-Woluwe hebben de bewoners een van de eerste vaccinaties tegen het coronavirus gekregen. Alles verliep er vlot en deze namiddag worden nog vele andere bewoners gevaccineerd.

Janice was één van de eerste bewoners van het rusthuis in Sint-Pieters-Woluwe die het vaccin van Pfizer/BioNtech kreeg toegediend. “Ik ben blij”, zegt ze, “Ik wil me laten vaccineren omdat Covid een groot probleem is voor iedereen en ik denk dat we alles moeten doen wat we kunnen om het zoveel mogelijk te vermijden.”

Het belangrijkste is dat de mensen die hier gevaccineerd zijn zich goed voelen

Ook Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie is tevreden met de start van het vaccineren in de woonzorgcentra: “Er is heel hard gewerkt geweest om alles goed voor mekaar te krijgen. Er zijn  altijd de kleine dingetjes die nog verder kunnen verbeterd worden. Maar het belangrijkste volgens mij is dat de mensen die hier gevaccineerd zijn zich goed voelen en ook tevreden zijn.”

Begin van het einde

Het is een belangrijk moment in de strijd tegen het coronavirus, dat vindt ook Inge Neven: “Het was voor mij zelfs een beetje een emotioneel moment. Het zijn zware maanden geweest voor iedereen die errond werkt. Zeker ook voor het zorgpersoneel die het allemaal van dichtbij moeten meemaken. Dit is dan hopelijk een lichtpuntje en het begin van het einde van de tunnel. Dat is toch wel een speciaal moment.”

Meest gelezen