Videospeler inladen...

Kerstspecial F.C. De Kampioenen breekt kijkcijferrecord van 2020 met bijna 2,3 miljoen kijkers 

Maar liefst 2.283.418 Vlamingen keken al naar de kerstspecial van "F.C. De Kampioenen" en de teller loopt nog verder op. Afgelopen Kerstdag was de kerstaflevering te zien op Eén, als eerbetoon aan de overleden acteur Johny Voners. "We gaan nu alles laten bezinken en zullen eind januari beslissen of er nog nieuwe afleveringen zullen komen", vertelt actrice en scenariste An Swartenbroekx.

Met het uitgesteld kijken tot nu toe meegeteld, keken er al gemiddeld 2.283.418 Vlamingen naar de kerstspecial van "F.C. De Kampioenen". De populairste voetbalploeg van het land schopt zo het VTM-programma "The Masked Singer" van de troon als best bekeken programma van 2020. Het zangprogramma met onder meer Sandra Kim als Koningin bereikte 2.048.800 Vlamingen en stond daarmee lang op de eerste plaats. Ook het laatste Journaal van Martine Tanghe bereikte de kaap van twee miljoen kijkers,  2.002.000 om precies te zijn.

Aangezien de kerstaflevering nog te herbekijken is op VRT NU, loopt de kijkcijferteller nog volop. Woordvoerder van de VRT, Hans Van Goethem, laat alvast weten dat de kerstspecial ook een van de best bekeken programma's in Vlaanderen ooit zal zijn. "De special komt met zekerheid in de officiële toplijst van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media, red.) van best bekeken programma’s ooit. Het CIM meet kijkcijfers sinds 1997. In de recordlijsten moeten De Kampioenen enkel de Rode duivels laten voorgaan", aldus Van Goethem.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Bron: CIM TV – Noord, 1/1/1997 – 31/12/2019, 02-26h, 4+, Live+7 + gasten – GfK Belgium NV

De eenmalige kerstspecial kwam er om de 30e verjaardag van "F.C. De Kampioenen" te vieren. De allereerste aflevering werd uitgezonden op 6 oktober 1990. Via deze link kan je heel wat filmpjes vinden die je een blik achter de schermen geven bij de opnames van de kerstaflevering.

Maar de aflevering was toch vooral een hulde aan Johny Voners, de acteur die beroepsmilitair en dagschotel-liefhebber Xavier Waterslaeghers vertolkte. Voners is afgelopen maart overleden.

Je kan de F.C. De Kampioenen kerstspecial bekijken via VRT NU. Bekijk hier alvast de trailer en lees daarna verder:

Warme reacties, én misschien nieuwe afleveringen

Actrice en scenariste van "F.C. De Kampioenen", An "Bieke" Swartenbroekx,  is enorm blij met het kijkcijferrecord: "Nog fijner dan die kijkcijfers waren de massale reacties van de kijkers. In 30 jaar Kampioenen hebben mijn collega's en ik nog nooit zoveel berichten gekregen via sociale media van mensen die zeggen "Dankuwel aan de cast en crew voor die lach en traan, en dankuwel dat wij ook afscheid konden nemen van Johny."

We gaan nu alles laten bezinken en zullen eind januari beslissen of er nog nieuwe afleveringen zullen komen.

An Swartenbroekx

En betekende deze kerstspecial nu écht het einde van "F.C. De Kampioenen"? "De kampen zijn verdeeld, zowel bij de fans als bij de acteurs", vertelt Swartenbroekx. "Sommige fans vonden dit een mooi definitief einde, anderen vragen naar meer. Zo is het ook bij de cast. We gaan nu alles laten bezinken en zullen eind januari beslissen of er nog nieuwe afleveringen zullen komen." 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen