Lucas en Ella zijn de populairste babynamen van 2020 in Limburg

Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd.  Dat blijkt uit een onderzoek van het agentschap Kind en Gezin.

Kersverse ouders gaven hun baby het afgelopen jaar dus vooral de voornaam Lucas of Ella. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. 

Kind en Gezin merkt ook een duidelijke voorkeur voor namen die het afgelopen jaar vaak in het nieuws kwamen. Zo waren er dit jaar in Vlaanderen 9 jongens die de naam Archie kregen, tegenover slechts 4 een jaar eerder. De naam Conner werd nu 12 keer gekozen, tegenover 4 keer in 2019. Bij de meisjes duiken een paar namen van popsterren op: 131 keer de naam Billie en 54 keer Dua.

Voornamen van virologen minder populair dan verwacht

De invloed van de virologen op de keuze van babynamen is beperkt gebleven, zegt het agentschap, al kwamen hun namen het afgelopen jaar ook vaak in het nieuws. De naam Marc of Mark werd dit jaar 15 keer gegeven, precies evenveel als vorig jaar. Erika of Erica werd zelf iets minder populair: 6 tegenover 8 in 2019. En 18 jongens kregen in 2020 de naam Pierre, vorig jaar waren er dat 11.

Meest gelezen