Krijgen we een wit eindejaar? Nog hele week kans op winterse buien, KMI waarschuwt voor gladde wegen

De hele week is er nog kans op winterse buien in ons land. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. We gaan het nieuwe jaar dus mogelijk in onder een wit deken van sneeuw.

Vanavond is het in vele streken in ons land overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. Over het zuiden is er meer kans op enkele sneeuwbuien. Op het einde van de nacht kan men aan zee enkele buien verwachten. De minima dalen naar temperaturen tussen -­3 graden over het oosten en +2 graden aan de kust. Het KMI waarschuwt dat er van maandagavond tot dinsdagochtend kans is op lokale ijsplekken en mogelijk gladde wegen.

Bekijk hier het meest recente weerbericht (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Morgen is min of meer een dag zoals vandaag met opklaringen en lokale buien. Meestal gaat het om een regenbui in Vlaanderen en een bui met (smeltende) sneeuw in de Ardennen. Het blijft vrij koud met maxima van 0 graden in de Hoge Ardennen tot 5 graden in Vlaanderen. De wind is meestal matig uit west tot zuidwest. Dinsdagnacht blijft het deels tot soms zwaarbewolkt. Hier en daar kan er nog een (winterse) bui vallen. De minima schommelen tussen ­2 graden over het oosten en +3 graden aan zee.

Woensdag is de droogste dag van de week. Het is vaak bewolkt met soms toch ook een paar opklaringen. Er is kans op aanvriezende mist, vooral dan in Hoog­-België. De maxima schommelen van 0 graden in de Hoge Venen, 4 à 5 graden in het centrum tot 6 graden aan de kust. Er waait een zwakke tot matige westen­- of zuidwestenwind.

Oud op nieuw

De laatste dag van het jaar wordt het opnieuw kouder. Het wordt een dag vol buien die tegen de avond een winters karakter kunnen krijgen in Vlaanderen. In Hoog­-België valt er smeltende sneeuw of sneeuw. De overgang van 2020 naar 2021 zal dus mogelijk glad maar ook wit verlopen, aldus weerman Frank Deboosere. De maxima liggen tussen ­1 graad in de Hoge Ardennen en 6 graden aan zee. De overwegend matige zuidenwind ruimt naar het westen. 

Op nieuwjaarsdag krijgen we wisselend tot zwaarbewolkt weer met nog een paar lokale winterse buien. In de Ardennen blijven de temperaturen de hele dag negatief waardoor er kans is op sneeuw. Elders zijn de maxima licht positief. De kans op wat (smeltende) sneeuw in het centrum is 's ochtends tijdelijk niet uitgesloten. Ook in het weekend kunnen we ons deze week verwachten aan sneeuw- of regenbuien. 

Meest gelezen