Olivia en Noah zijn de meest populaire voornamen in Vlaanderen

Olivia en Noah zijn dit jaar de populairste voornamen voor pasgeborenen in Vlaanderen. Dat meldt Kind en Gezin op basis van voorlopige gegevens. Olivia staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats. Vorig jaar was Arthur de meest voorkomende jongensnaam en stond Noah op de derde plaats.

In de loop van dit coronajaar kregen 288 pasgeboren meisjes de naam Olivia (tegenover 343 in 2019) en 351 jongens de naam Noah. In 2019 prijkte Noah nog op de derde plaats en stond de jongensnaam Arthur met 338 op nummer één. Dit jaar staat Arthur (295) op de tweede plaats.

In het kielzog van Olivia volgen Mila (263), Marie (257), Emma (252) en Ella (234). Ook Mila en Emma zijn al drie jaar lang de sterkhouders bij de meisjesnamen. Noah wordt na Arthur gevolgd door nieuwkomer Jules (285). Die springt van de achtste plaats in 2019 naar de derde plaats in 2020. Finn (279) en Lucas (277) maken de top vijf volledig. 

Archie en Harry, maar ook Billie en Dua

Ouders vonden voor hun pasgeboren zoon dit jaar ook inspiratie bij het Britse koningshuis. Tien jongens kregen de naam Harry en negen de naam Archie (tegenover vier in 2019).  Er werden ook 68 Charles geboren. Dat waren er in 2019 nog 50. Al heeft dat wellicht meer met voetbal dan met monarchie te maken. Er werden ook drie Elons geboren en 12 jongens kregen de naam Connor (tegenover vier in 2019). 

Bij de meisjes zijn er 131 Billies geboren en 54 Dua’s (vorig jaar negen). Dit jaar gaf niemand zijn zoon de naam Donald, maar zeven jongens kregen wel de naam Joe. 

Er zijn in 2020 ook kinderen geboren die hun voornaam delen met die van enkele  virologen. De naam Marc of Mark werd dit jaar 15 keer gegeven, dat is even vaak als vorig jaar. In 2019 kregen acht meisjes de naam Erika of Erica. Dit jaar waren dat er zes. De naam Pierre komt dit jaar 18 keer voor, tegenover 11 keer vorig jaar. 

Via de website van Kind en Gezin kan je ook opzoeken hoe populair je eigen naam was dit jaar. 

Meest gelezen