Vrachtwagens mogen niet langer dan 48 uur parkeren op de Brexit-noodparking in Ursel

Op het militair vliegveld van Ursel is op de landingsbaan een noodparkeerplaats ingericht om wachtende vrachtwagenchauffeurs op te vangen die naar het Verenigd Koninkrijk moeten via Zeebrugge. De provincie Oost-Vlaanderen heeft beslist dat chauffeurs daar niet langer dan 48 uur mogen verblijven.

Omdat het Verenigd Koninkrijk op 31 december uit de EU stapt komen er douanecontroles in de haven van  Zeebrugge. Er wordt verwacht dat vele vrachtwagenchauffeurs niet alle nodige documenten zullen kunnen voorleggen. Zij krijgen dan een rode kaart en worden weggestuurd. West- en Oost-Vlaanderen willen die vele vrachtwagens van de wegen en uit de dorpen te houden. Daarom maakten ze een noodplan om wachtende vrachtwagens op te vangen. Bij grote drukte zullen trucks in Aalter van de E40 worden gehaald en omgeleid worden naar Ursel.

Niet langer dan 48 uur

"Er wordt een noodparking ingericht op het vliegveld van Ursel. Dat is een militair domein en volgens het gewestplan mogen daar alle activiteiten plaats vinden", zegt Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter.  "Maar het spreekt voor zich dat de natuur die rond het vliegveld aanwezig is wordt gerespecteerd. Vrachtwagens zullen daar wel niet langer dan 48 uur mogen parkeren."

De parkeerplaats in Ursel is ingericht met sanitair, een kantoor, afvalcontainers en er is elektriciteit voorzien.

kasto80

Meest gelezen