Stad Gent

Wevelgem wil leefstraten invoeren: "Van grasmatten en picknickbanken tot mini-theaters"

De gemeente Wevelgem wil van bepaalde straten tijdens de schoolvakanties "leefstraten" maken. Die moeten buren uit dezelfde straat nog meer naar buiten lokken om elkaar te ontmoeten.

Inwoners van Wevelgem kunnen van hun straat een leefstraat maken. Tijdens schoolvakanties moet die leefstraat dan een bruisende plek worden waar buren elkaar kunnen ontmoeten. Een soort van speelstraat maar dan voor klein en groot. Schepen van Jeugd en Integratie in Wevelgem Bas Surmont (CD&V) : "Je hebt leefstraten waarbij enkele parkeerplaatsen worden ingenomen om er picknickbanken te zetten, zodat buren er samen kunnen eten. Maar het kan ook veel verder gaan waarbij de volledige straat wordt omgevormd met grasmatten, een petanqueveld en zelfs een pop-uptheater. Er zijn ontelbare mogelijkheden."

Het idee heeft Wevelgem van de Stad Gent waar inwoners al enkele jaren hun straat kunnen omvormen tot een leefstraat. Nog tot half januari kunnen inwoners van Wevelgem een aanvraag indienen via de website van de gemeente.

Meest gelezen