Zebrapad in een bocht in Haasrode zorgt voor opmerkingen van inwoners: “Kijken of er andere oplossingen mogelijk zijn”

In Haasrode bij Oud-Heverlee zorgt een zebrapad in de Blandenstraat voor discussie. Het zebrapad ligt vlak bij een bocht en er zijn ook al paaltjes geplaatst die een wegversmalling veroorzaken.

Schepen van mobiliteit Hanna Vansteenkiste (GROEN) is op de hoogte van de moeilijkheden bij het zebrapad: “Als je tegen de toegelaten snelheid, 30 km/u, rijdt is er eigenlijk geen probleem. Maar als je sneller zou aankomen bij het zebrapad heb je niet altijd het volledige zicht van de auto’s die in de tegengestelde richting rijden."

De perfecte locatie zoeken voor een zebrapad in die straat is zeer moeilijk

Hanna Vansteenkiste, schepen van mobiliteit

Vansteenkiste laat ook weten dat het zebrapad is aangevraagd door de school om een veilige oversteekplek voor kinderen te voorzien. En ze wijst er wel op dat het zebrapad sowieso een proefopstelling is. “De Blandenstraat is een weg met veel bochten en de perfecte locatie zoeken voor een zebrapad in die straat is zeer moeilijk."

Opmerkingen bewoners

Er wordt volgens Vansteenkiste rekening gehouden met de opmerkingen die van de inwoners komen. "We houden alle opmerkingen bij. Momenteel zijn we, in samenspraak met de politie, nog alternatieven aan het bekijken. We willen op die plaats een veilige oversteekplaats, maar eentje die toch wat minder voor problemen zorgt." 

Meest gelezen