125 Limburgse studenten werken vrijwillig in de zorg: "Het geeft me zoveel voldoening"

Al 125 studenten van de Universiteit Hasselt en de Hogescholen PXL en UCLL zetten zich tijdens deze coronapandemie in als vrijwilliger in de zorgsector. Via de website www.studenthelptzorg.be vroegen ondertussen al 37 zorgorganisaties hulp.

De impact van deze coronapandemie op de zorginstellingen is ontzettend groot. Universiteit Hasselt en de Hogescholen PXL en UCLL lanceerden daarom het initiatief Student Helpt Zorg. Een platform waar studenten van de drie Limburgse hoger onderwijsinstellingen zich als vrijwilliger kunnen aanmelden en waar zorgorganisaties kunnen aangeven of ze hulp wensen. 

In het Woonzorgcentrum Aan de Beverdijk in Hamont-Achel zijn zo'n 10 studenten ingeschakeld, zegt coördinator Anita Ramaekers: "Ze hebben ondersteunde taken om het personeel te ontlasten, maar ook om onze bewoners meer aandacht te kunnen geven. Ze krijgen minder bezoek en dus zijn de vrijwilligers een grote meerwaarde."

Ik krijg veel appreciatie en dus ook veel voldoening
Student Chiara Derickx

"Ik help bij het ontbijt en het middagmaal", zegt Chiara Derickx, student biomedische wetenschappen aan de UHasselt. "Maar ik ga ook een babbeltje slaan met de bewoners. Het bezoek is beperkt en dan is het wel fijn dat ze ook andere mensen zien. Het wordt heel erg geapprecieerd en ik krijg er veel voldoening van."

Meest gelezen