"Hoeveel verdien je met je oma aan het vaccin?" Antivaxers bestoken familie van Josepha die als eerste Waalse prik kreeg

De kleinzoon van Josepha Delmotte (102), die gisteren als eerste Waalse is gevaccineerd, is benaderd door antivaxers of tegenstanders van vaccins. Dat vertelt de man aan de Franstalige omroep RTBF. Zo kreeg hij de vraag hoeveel hij had ontvangen om zijn grootmoeder als proefkonijn te laten gebruiken. 

"Via de sociale media ben ik onder druk gezet", vertelt kleinzoon Eric. "Ik kreeg van alles te lezen: dat het onaanvaardbaar is dat oudere mensen worden gevaccineerd, dat het verspilling is, enz."

"Maar ook personeelsleden zijn benaderd op sociale media, door familieleden of verre vrienden, om hen aan te zetten zich niét te laten vaccineren", vertelt de directeur van het woonzorgcentrum in Bergen dat als een van de eerste rusthuizen een lading vaccins kreeg. 

De antivaxers beweren dat de bijwerkingen onbekend zijn en het risico bestaat dat je aan het vaccin sterft. "Het kan dat je ongerust bent, maar ik denk niet dat dit vaccin ons levenseinde dichterbij brengt", is Eric alvast overtuigd.

Een van de medewerksters uit het woonzorgcentrum twijfelt dan weer. Het Pfizervaccin is wetenschappelijk en medisch gezien erg jong. "Er wordt sinds juli aan het vaccin gewerkt. Ik ben bang. Wat gaat er met ons gebeuren", aldus de verpleegkundige.

BEKIJK hier de getuigenissen die de RTBF verzamelde:

Videospeler inladen...

Meest gelezen