Brand in leegstaand huis in Vennestraat Genk

In de Vennestraat in Genk was er afgelopen nacht een woningbrand in een leegstaand huis. Een alerte buurvrouw had de brand opgemerkt. 

Rond 3 uur afgelopen nacht was de vrouw even opgestaan, en merkte een rookpluim op bij het huis schuin tegenover het hare. “Ik zag eerst een lange, smalle rookpluim en dus dacht ik dat het een houtkachel was. Maar tien minuten later was het nog meer geworden en heeft mijn man de brandweer gebeld”, zegt de Genkse.

Dankzij mijn vrouw is het niet erger geworden

De buurtbewoners ontdekten tot hun grote opluchting dat er nog niemand in het huis woonde. De vrouw is voor een keer eens blij dat ze geen slaap kon vatten en haar man ook: “Dankzij mijn vrouw is het niet erger geworden”, zegt hij trots. Een andere vrouw merkte de brand iets later op: “Ik hoorde iets knetteren en ik keek uit mijn slaapkamerraam, toen zag ik al dat de vlammen uit het dak sloegen. Ik heb toen ook naar de brandweer gebeld en zij zeiden dat ze al onderweg waren.” 

Meest gelezen