In 2021 trajectcontoles in Evergem en Geraardsbergen

Vlaams minister Lydia Peeters (Open VLD) kondigt voor 2021 negentien nieuwe trajectcontroles aan. In Oost-Vlaanderen komen die in Evergem op de N458 en in Geraardsbergen op de N42. Er komen ook snelheidscamera's op de N8 in Ninove en op de N406 in Aalst.

Burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) van Evergem is blij dat Vlaanderen de trajectcontrole op de N458 tussen Wippelgem en Kluizen gaat betalen. "Op de Noordlaan, voor en na het centrum van Kluizen, wilden we met eigen middelen een trajectcontrole opzetten omdat daar al dodelijke ongevallen zijn gebeurd." zegt de Maertelaere. "Het is een welgekomen verrassing dat dit nu door de Vlaamse overheid wordt betaald. Wij hopen uiteraard dat dit geen vertraging betekent voor het dossier."

Extra budget voor Evergem

"De gemeente had zelf ongeveer 160.000 euro hiervoor vrijgemaakt. We kunnen dit nu mogelijk investeren om onze fietspaden versneld veiliger te maken." zegt De Maertelaere. "Er zijn ook net 5 slimme camera's geplaatst op invalswegen naar onze gemeente. Die zouden eind januari moeten werken."

Het Agentschap Wegen en Verkeer belooft ook dat er over het hele traject tussen Ertvelde en Wippelgem aan beide kanten van de N458 verlichting voor de fietspaden komt.

kasto80

Meest gelezen