radio 2

Juwelenontwerper Jochen Leën wordt nieuwe eigenaar van luxehotels La Butte aux Bois en Stiemerheide: "Ik wil meer beleving brengen"

De twee Limburgse luxehotels La Butte aux Bois in Lanaken en Stiemerheide in Genk krijgen een nieuwe eigenaar: Lanakens juwelenontwerper Jochen Leën.  Hij wil er met ondermeer evenementen en tentoonstellingen meer beleving brengen. 

Een jaar geleden ging de huidige eigenaar van La Butte aux Bois en Stiemerheide, Eric Bullens, op zoek naar een overnemer. Die heeft hij nu gevonden: Lanakenaar Jochen Leën. Jochen is juwelenontwerper en is enkele jaren kind aan huis in La Butte aux Bois. Hij heeft daar al juwelenevenementen georganiseerd en heeft er intussen al verschillende jaren een kantoor. 

Domaine La Butte aux Bois in Lanaken is het eerste vijf sterren superior-hotel in België. Stiemerheide in Genk ligt vlakbij een golfterrein. Beide hotels hebben een sterrenrestaurant: La Source in La Butte aux Bois heeft twee Michelinsterren, De Kristalijn in hotel Stiemerheide één. 

Nieuwe eigenaar wil vooral meer beleving brengen

De twee Limburgse luxehotels komen nu dus in handen van  juwelenontwerper Jochen Leën en zijn zakenpartner Rüdiger Pohl. Zij hebben overigens één van de grootste collecties edelstenen, mineralen en fossielen ter wereld verzameld. 

De nieuwe eigenaars willen in de hotels de huidige kwaliteit behouden en daarnaast vooral inzetten op beleving. Jochen Leën: "De twee topkoks Koen Somers en Ralf Berendsen hebben natuurlijk ambitie om bij Michelin te blijven scoren en te optimaliseren. En daarnaast willen we dus inzetten op beleving, ondermeer met de verkoop van producten waarin we gespecialiseerd zijn." Dat zijn dan juwelen, edelstenen en mineralen.  Daarnaast wil Leën ook inzetten op gezond eten, yoga en pilates.  "Ik wil een nieuw elan brengen in de hotels", besluit Jochen Leën.

Meest gelezen