Nieuwjaarswensen Gentenaars gebundeld in weemoedige muzikale ode van Kommil Foo

De muzikale broers Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo hebben, na een oproep van de stad Gent, nieuwjaarswensen van honderden Gentenaars verwerkt in het lied "9000 wensen". Het resultaat is ietwat weemoedig, maar met veel herkenbare en hoopvolle boodschappen in.

De stad Gent lanceerde een maand geleden de oproep naar Gentenaars om hun nieuwjaarswensen door te sturen. Kommil Foo werd gevraagd om die te verwerken in een nummer. De broers Raf en Mich Walschaerts gingen aan de slag met 350 nieuwjaarswensen. Het resultaat is er nu met "9000 wensen". "Maria van de Goudstraat wenst iedereen een gelukkig 2021. Voilà, zo simpel is dat", zegt Raf Walschaerts in het nummer.

Patrick uit de Brugse Vaart zou in 2021 graag Leen als lief hebben

Raf Walschaerts van Kommil Foo

Sommigen mensen hebben nieuwjaarswensen, sommigen doen dat principieel niet. Maar in Gent zijn er toch honderden mensen die heel uiteenlopende dingen willen voor 2021, zoals een lief vinden: "Patrick uit de Brugse Vaart zou in 2021 graag Leen als lief hebben." En in tijden van corona zijn wensen zoals die van deze Gentse veel voorkomend: "Justine wil in het nieuwe jaar haar pasgeboren metekindje Loes eindelijk kunnen knuffelen en kussen." Mensen die ziek zijn hopen volgend jaar te genezen, en er zijn ook Gentenaars die graag een nieuwe Meulestedebrug willen.

Het nummer "9000 wensen" is op twee dagen tijd geschreven en gemaakt, wat geen sinecure is. Twee bevriende muzikanten, Steven De bruyn op mondharmonica en Lara Rosseel op contrabas, hielpen de broers Walschaerts. 

kasto80

Meest gelezen