Pixabay

Politie Zele zoekt bestuurder die 194 km/u rijdt op gewestweg: “Persoon filmde alles en zette het op sociale media”

De politie van Zele zoekt een autobestuurder die 194 km/u reed op een weg waar je maar 90 km/u mag rijden. De bestuurder filmde de overtreding en deelde de video daarna op sociale media.

“Deze morgen kregen we een filmpje te zien waarin een bestuurder het dashboard van zijn wagen filmt”, beschrijft Johan De Bruycker van de politiezone Berlare-Zele het filmpje van de overtreder. “We herkennen in het filmpje heel duidelijk onze gewestweg N47 waar je maar 90 km/u mag rijden. De snelheidsduivel reed 194 km/u wat natuurlijk veel te snel is.”

Hard optreden

“Enkele jaren geleden hebben we op de N47 een zwaar ongeval gehad waarbij 2 doden gevallen zijn”, gaat De Bruycker verder. “Uit onderzoek bleek dat er toen een race aan de gang was. In die zin heeft de bewuste weg dus wel een kwalijke reputatie bij ons.” De politie van Zele benadrukt wel hard op te treden tegen straatracers: “Zulke zaken kunnen niet”, zegt De Bruycker. “Het beteugelen van racegedrag heeft dan ook een hoge prioriteit in onze politiezone. Toen we dit filmpje te zien kregen, zijn we meteen een onderzoek gestart naar de identiteit van de overtreder.”

Onbekende identiteit

“Het is niet gemakkelijk om de overtreder te identificeren”, zegt De Bruycker nog. “We weten wel dat het filmpje verspreid is via Snapchat en wat de gebruikersnaam van de persoon in kwestie is. We hebben ook een aantal gegevens van het voertuig. Hopelijk komen we op die manier snel te weten wie achter het stuur zat.” 

En wat als de snelheidsduivel gevonden wordt? “Dan moet die naar de politierechtbank", besluit De Bruycker. "Een snelheid van 194 km/u komt al lang niet meer in aanmerking voor een gewone boete. Er hangen de overtreder veel grotere straffen boven het hoofd.”

kasto80

Meest gelezen