Stranden van Rio de Janeiro niet toegankelijk tijdens eindejaarsperiode

Tijdens de eindejaarsperiode zijn de stranden van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro niet toegankelijk voor toeristen en feestvierders. Dat heeft de stad beslist. Rio hoopt zo bijeenkomsten te vermijden terwijl de coronapandemie in Brazilië nog volop woedt.

Normaal stromen tijdens de eindejaarsperiode miljoenen mensen samen aan de stranden van Rio. De Braziliaanse stad wil dit jaar die bijeenkomsten vermijden en een duidelijk signaal geven aan de bevolking en de toeristen. Eerder was het nieuwjaarsfeest op het strand van Copacabana, waar traditioneel miljoenen mensen naar het vuurwerk komen kijken, geannuleerd omwille van het coronavirus.

Brazilië heeft bijna 7,5 miljoen bevestigde coronabesmettingen en ruim 191.000 sterfgevallen. De stad Rio de Janeiro tekende al meer dan 15.000 overlijdens op.

Meest gelezen