Vrouw (76) in kritieke toestand na CO-vergiftiging in Sint-Lievens-Houtem

Een vrouw van 76 is maandagavond slachtoffer geworden van een CO-vergiftiging. Vier overburen troffen de vrouw bewusteloos aan in haar kelder. Ze werden zelf ook bevangen door CO, maar konden de hulpdiensten nog bellen. De vrouw is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De overburen moesten ook naar het ziekenhuis voor controle. 

Rond 18.00 uur werd de vrouw bewusteloos aangetroffen in de kelder van haar huis in Sint-Lievens-Houtem.  Het waren 4 overburen die haar ter hulp kwamen. Zij raakten ook bevangen door CO, maar konden gelukkig de hulpdiensten nog verwittigen. Die stuurden ziekenwagens, een mugteam en de brandweer. De vrouw werd in kritieke toestand naar de decompressiekamer van het UZ in Antwerpen gebracht.

Woning ventileren

Ook de 4 buren, die als eerste ter plaatse waren, werden naar het ziekenhuis overgebracht voor controle en eventuele verzorging. De brandweer ventileerde de woning en zette alle deuren en ramen open zodat frisse lucht binnen kon.  De politie nam de woning tijdelijk in beslag. Het parket onderzoekt nu de omstandigheden en de oorzaak van de CO-vergiftiging. 

kasto80

Meest gelezen