Foto Kurt bvba

West-Vlaamse rechtbanken zeggen faxtoestel (eindelijk) vaarwel

Faxen, het is iets van lang geleden. Maar bij de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg in Ieper, Kortrijk, Veurne en Brugge gebruiken ze nog altijd af en toe een faxtoestel om teksten door te sturen en te ontvangen. Maar vanaf volgend jaar is het ook daar gedaan met faxen.

Op de West-Vlaamse rechtbanken van eerste aanleg in Ieper, Kortrijk, Veurne en Brugge werden de faxtoestellen af en toe nog gebruikt. 

"De faxnummers van sommige griffies waren nog bekend bij advocaten zodat er af en toe nog documenten en bewijsstukken werden doorgestuurd. Nu is er een nieuw systeem voor het neerleggen van bewijsstukken en de griffies zijn nu ook via e-mail bereikbaar", vertelt persrechter Dirk Huygebaert.

Meest gelezen