West-Vlaanderen krijgt 6 nieuwe trajectcontroles

Op zes West-Vlaamse wegen komen op kosten van de Vlaamse overheid nieuwe trajectcontroles. Dat is het geval in Kortrijk (Pottelberg), Ardooie, Zedelgem en op maar liefst 3 plaatsen in Oudenburg. Daarnaast komen in  Menen en Wervik nieuwe snelheidscamera’s. Oostende en Roeselare krijgen elk een nieuwe roodlichtcamera.

Bij trajectcontrole wordt de snelheid gemeten over een langere afstand. Het blijkt al jaren dat daardoor de verkeersongevallen door overdreven snelheid flink verminderen. Waar een trajectcontrole precies komt, hangt af van ongevallencijfers en snelheidsgegevens. Het Agentschap Wegen en Verkeer selecteert elk jaar een aantal plaatsen waar trajectcontrole het meest nodig is.

Oudenburg krijgt zo op 3 tracés trajectcontrole: De Gistelsesteenweg in deelgemeente Westkerke, de Westkerkestraat, en in Oudenburg zelf op het tracé Keiweg-Vaartstraat-Stationstraat. “Vooral daar zullen bewoners blij zijn met het nieuws”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). Op elk van die wegen is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur.

Behalve voor trajectcontrole is er ook geld voor nieuwe snelheidscamera's. Die komen in  Menen en Wervik. Oostende en Roeselare krijgen elk een nieuwe roodlichtcamera.

Meest gelezen